Welkom in IJmuiden

IJmuiden, een bruisende havenstad die de perfecte combinatie biedt van maritieme charme, ruige stranden en een perfecte ligging ten opzichte van grote steden als Amsterdam en Haarlem. Gelegen aan de monding van het Noordzeekanaal, trekt IJmuiden zowel toeristen als avonturiers met zijn unieke mix van activiteiten en bezienswaardigheden.

Natuurlijke schoonheid

Met kilometers aan prachtige kustlijn biedt IJmuiden volop mogelijkheden voor ontspanning en verfrissing. Of je nu verlangt naar een heerlijke strandwandeling, een verfrissende duik, of gewoonweg wilt genieten van de warme zomerzon, het Kennemerstrand en het IJmuiderstrand verwelkomen je met open armen. Deze populaire bestemmingen zijn perfect voor het bewonderen van adembenemende zonsondergangen en het beleven van onvergetelijke zomermomenten

Voor de avonturiers zijn er tal van mogelijkheden voor watersporten, zoals kitesurfen en zeilen. De Noordpier, een geliefde plek onder surfers, biedt uitstekende golven en een adembenemend uitzicht op de kustlijn. Daarnaast kun je heerlijke fietstochten maken door de duinen en langs de kustlijn, waardoor je de natuurlijke schoonheid van de omgeving kunt verkennen.

Moderne voorzieningen

Gelegen tussen Plein 1945 en Dudokplein aan de ene zijde en Velserhof en Marktplein aan de andere kant, wordt het centrum van IJmuiden verbonden door de Lange Nieuwstraat. Hier ontdek je een scala aan kledingwinkels, elektronicazaken, bakkerijen en eetgelegenheden.

Alles wat je nodig hebt, van drogisterijen en juweliers tot supermarkten en cadeauwinkels, is hier te vinden. Gun jezelf een ontspannen moment met een kop koffie, lunch, borrel of diner bij de gezellige lunchrooms en restaurants. Met voldoende keuzemogelijkheden kun je hier genieten van lokale aankopen en smaken.

De bereikbaarheid van IJmuiden is uitstekend dankzij het goed ontwikkelde openbaar vervoersnetwerk. Met busverbindingen en nabijgelegen treinstations kunnen zowel inwoners als bezoekers gemakkelijk reizen naar omliggende steden en dorpen.